De werkplaats in met Milan

Ontmoet Milan. Hij vertelt je wat je kunt doen in de werkplaats. Ontdek hier hoe jij verandering in gang kunt zetten om  communicatie en dienstverlening meer inclusief te maken en of je de tools ook kunt gebruiken in jouw werk.

Aan de slag in de werkplaats

Helaas bestaat er geen kant-en-klaar stappenplan om de communicatie en dienstverlening van jouw organisatie meer inclusief te maken. Maar je vindt in de werkplaats wel praktische tools, tips om hiermee aan de slag te gaan en tricks en ervaringen van anderen ter inspiratie.

In de werkplaats werken we vanuit 4 hoofdthema’s. Binnen elk thema vind je tips, tricks, tools en voorbeelden, waarmee je aan de slag kunt om jouw dienstverlening beter te laten aansluiten bij mensen met een LVB

De boodschap overbrengen

Welke boodschap wil je vertellen? Hoe maak je impact met jouw boodschap en kun je jouw omgeving overtuigen dat het belangrijk is om hiermee aan de slag te gaan?

Mensen inzetten en samenwerken

Veranderen doe je niet alleen. Wie neem je mee in jouw verandering? Hoe krijg je de juiste mensen achter je? En hoe werk je samen met anderen, zowel intern als extern?

Wat gaan we doen?

Is het duidelijk wat precies de doelen zijn? Als je weet waar je heen wilt, is het tijd om meters te gaan maken. Maar wat heb je nodig om die stappen te kunnen zetten?

Leren en kennis delen

Heeft iedereen voldoende kennis om te kunnen veranderen? Hoe deel je die kennis? En hoe blijf je leren, zodat de ervaringen die jullie hebben opgedaan niet verloren gaan?