Plaats voor iedereen

Ook binnen jouw organisatie

Maak jouw dienst-
verlening nóg beter

voor mensen met een LVB

Nederland telt naar schatting 1,1 miljoen inwoners met een licht verstandelijke beperking (LVB)

Uit onderzoek blijkt dat meedoen niet vanzelfsprekend is voor mensen met een LVB. Onze maatschappij is complex en snel, wat voor problemen kan zorgen. Dit speelt ook in de dienstverlening. Bijvoorbeeld van gemeenten en maatschappelijke organisaties. Denk bijvoorbeeld aan moeilijk te begrijpen informatie of brieven, of lastige websites waar je zaken digitaal moet regelen. Iets meer alertheid en sensitiviteit voor een LVB kan veel problemen voorkomen.

Deze website wil handvatten en inspiratie bieden voor inclusieve dienstverlening. Maak kennis met de leefwereld en behoeften van mensen met een LVB, zoals Jarno, Milan en Annette. Ontdek wat jíj kan doen om jullie dienstverlening te verbeteren. Maak plaats voor iedereen!

Ontmoetingsplaats

Hoe vaak spreek jij iemand met een licht verstandelijke beperking? Dit is één van de manieren om te ontdekken of jouw dienstverlening al goed aansluit bij mensen met een LVB. Ontmoet Jarno, Milan en Annette digitaal en leer wat een LVB is. Luister naar hun ervaringen en behoeften.

Werkplaats

Hoe maak jij de communicatie en dienstverlening van jouw organisatie inclusiever? In onze werkplaats vind je praktische tools, tips en tricks voor jouw hele team. Met handige downloads helpen we jou en je team bij (1) voorbereiding, (2) aan de slag én (3) bezig blijven met je team.